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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  09/04/2013
Data da última atualização:  03/10/2016
Autoria:  DAMÁSIO, M. A.; OLIVEIRA, J. S. de; MORAES, M. A. C.
Título:  Caracterização físico-química do leite de cabra comparada com o leite de vaca.
Ano de publicação:  1987
Fonte/Imprenta:  Ciência e Tecnologia de Alimentos v. 7, n. 1, p. 63-71, 1987.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Leite de vaca.
Thesagro:  Caprino; Leite de cabra.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC26977 - 1ADDAP - PP
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  07/03/2016
Data da última atualização:  07/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SAATH, R.; BROETTO, F.; BIAGGIONI, M. A. M.; BORÉM, F. M.; ROSA, S. D. V. F. da; TAVEIRA, J. H. da S.
Afiliação:  RENI SAATH, IAC; FERNANDO BROETTO, UNESP; MARCO ANTÔNIO MARTIN BIAGGIONI, UNESP; FLÁVIO MEIRA BORÉM, UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, SAPC; JOSÉ HENRIQUE DA SILVA TAVEIRA, UFLA.
Título:  Activity of some isoenzymatic systems in stored coffee grains.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 38, n. 1, p.15-24, jan./fev. 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Considering the worldwide consumption of coffee, it is natural that throughout the history many people have dedicated the research to markers that contribute somehow on gauging its quality. This research aimed to evaluate the biochemical performance of arabica coffee during storage. Coffee in beans (natural) and in parchment (pulped) dried in concrete terrace and in dryer with heated air were packed in jute bags and stored in not controlled environmental conditions. Enzymatic activities of superoxide dismutase, catalase, peroxidase, polyphenoloxidase, esterase and lipoxygenase in coffee grains were evaluated at zero, three, six, nine and twelve months by means of electrophoresis. Independently of the drying method, the activity of isoenzymatic complexes highlighted deteriorative processes in stored grains of coffee. The treatments 60/40° C and 60° C used to reduce the water content imposed a greater stress condition, accelerated metabolism of natural coffee in the storage with decreased activity of defense mechanisms due to latent damage in these grains. Natural coffees are more sensible to high drying temperatures and its quality reduces faster than pulped coffee in the storage.
Palavras-Chave:  Coffee quality; Post-harvest processes.
Thesagro:  Café; Coffea Arábica; Pós-colheita.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140702/1/Activity-of-some-isoenzymatic.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC904 - 1UPCAP - DD
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